Wanita meninggal dunia ketika dalam pantang, “dia pernah mengadu penat..”

Wanita meninggal dunia ketika dalam pantang, “dia pernah mengadu penat..” Adik2 semua.. especially adik2 yg kahwin muda.. berpntanglah elok2. Jgn tunjuk hebat lepas bersalin buat kerja berat2, g kedai g shopping mall beli brg, mkn x pantang, mandi air sejuk, mnum air sejuk. Padahnya pd badan kita dalaman yg kita x nampak. Tau2 or tiba2 jd mcm dlm kisah ni??? Menyesal pon xd guna. Suami ada, suruh suami buatkn utk kita. Itu gunanya berkahwin n ada suami.

Please read utk iktibar

Al-Fatihah

Salam Takziah. Cikgu Siti Rohana Redzuan (Sesi petang) smk bandar putra telah meninggal dunia, pada jam 8 malam, bersendirian dgn 2 anak di rumah. Dijumpai pada jam 8 malam oleh suami selepas pulang kerja.

Dia baru lepas bersalin. Anak nya kedua baru 48 hari. Ce4ser. Katanya pend4rahan tempat dia ce4ser..

Masa jumpa, anaknya yang baby nangis dah tak keluar suara. Anaknya yang pertama menyusu jugak time maknya dah takde tu. sbb dah lapar sgt. Nangis sampai muntah2.
Husbandnya balik rumah gelap. Baru tgk anak isteri semua atas katil..

Share kisah cikgu sek anak di smk banda putra .. mungkin ada yg mengenali arwah.
Cara die meninggal sangat syahdu..

Suami die kerja pengerang bawa lori..plan malam td x balik tp kol 8mlm die smpai uma..uma bergelap…

Masok je uma..ank menanges…yg si abg tgh susu tek arwah..yg bby tgh mananges smpi xdgr sore..ms tu arwah da terbaring dgn mulut berbuih..hidung berd4rah…

Adik ipo ade dtg nk hantar mknn kul 3pm…panggil2 xde yg sahut…pastu die pegi cmtu je sbb ingt akk nye tgh mandi ke ape ke…

Pastu Jiran(cina) dgr baby menanges2..bila panggil2 xde yg sahut…

Blh byg x..keadaan anak2 kecik tu mcm mn masa maknye pergi…

berpantang

Hasil post mortem.. Peparu berair..j4ntung da bengkak…

Arwah hanya mengadu penat je kat suami… suami suh berehat…

Jaga diri ye Adik2 lps bersalin….Jaga diri Masa pantang tu penting….peringatan utk diri sendiri juga.

berpantang
Tambahan :

Sedikit renungan utk diri sendiri,ahli keluarga dan rakan2.

Menantu perempuan jiran along baru meninggal dunia semalam. Kem4tiannya dianggarkan dalam jam 1 sehingga 2 ptg . Hasil post mortem..menurut suami arwah..jantung bengkak dan paru2 berair. Namun arwah tidak mempunyai kedua2 peny4kit ni.

Arwah meninggalkan 2 anak. Yang sulung lelaki berusia 1 tahun lebih, manakala yang bongsu perempuan berusia 1 bulan lebih . Kedua2nya menyusu badan. Kem4tiannya disedari ketika suami baru balik kerja dalam lingkungan 8 mlm semalam .

Utk pengetahuan semua..arwah tinggal bertiga di rumahnya.ketika pulang dari kerja..si suami mendapati isterinya sudah kaku di atas katil. Lebih sedih apabila si suami melihat anak sulungnya sedang menyusu di badan isterinya manakala si adik sudah lesu. Mungkin sebab lapar yang teramat sangat .

Arwah merupakan seorg guru dan rakan kepada isteri along. seorg yg sangat baik dgn anak2..org tua..jiran2

D0ktor cakap dari post m0rtem gak menunjukkan arwah keletihan dan meninggal ketika tidur. Letih mungkin kerana anak2 masih menyusu badan dan stress.

Akibat str3ss…jantung mengepam terlalu laju dan membengkak dan oksigen gagal disalurkan keseluruh badan . Ini hanya asbab saja. Semuanya telah tersurat. Banyak pengajaran boleh diambil.
Sama2 kita hadiahkan al fatihah kepada sahabat isteri along. Semoga rohnya dicucuri Rahmat.

~c&p~ from fb kak Rean Berhanudin
* Kisah berlaku lebih kurang setahun lalu. Bersama-samalah ambil iktibar daripada cerita ini..

BACA:

nnuar Musa mahu Ismail Sabri diangkat Pengerusi BN, ganti Zahid

Update terbaru, ini tarikh bayaran KWSP khas ke Bank masing-masing

Orang ramai kecam cikgu buat ‘live’ di Tiktok masa mengajarA

COMMENTS

Wordpress (0)