Trend terbaru di media sosial sebabkan remaja maut dirempuh lori

Trend terbaru di media sosial sebabkan remaja maut dirempuh lori

Trend terbaru di media sosial sebabkan remaja maut dirempuh lori. Trend baharu yang tular di media sosial Indonesia dikecam kerana mendorong sebilangan remaja melakukan aksi berbahaya dengan melompat di hadapan lori yang sedang bergerak sehingga mengakibatkan kematian.

Menurut portal berita Coconuts, beberapa rakaman video memaparkan remaja melakukan aksi berbahaya itu menjadi tular, malah ada antara mereka yang maut dilanggar lori.

Satu kejadian yang berlaku minggu lalu menyaksikan seorang remaja berusia 18 tahun dari Tangerang, wilayah Banten mati selepas melompat di hadapan sebuah lori yang sedang bergerak laju.

Berdasarkan klip video yang dirakam bagi tujuan kandungan tersebut, mangsa bersama dua rakannya dilihat berdiri di hadapan sebatang jalan sambil menanti sebuah lori menuju ke arah mereka.

Sejurus lori itu berada hampir dengan mereka, ketiga-tiga remaja itu cuba mengelak, namun malang bagi mangsa kerana dia gagal melakukan demikian.

Trend terbaru di media sosial sebabkan remaja maut dirempuh lori

Dia dilaporkan mati di tempat kejadian akibat dirempuh dan digilis lori tersebut.

Pemandu lori dilaporkan ditahan untuk membantu siasatan.

Sementara itu, di Bandung, satu lagi kejadian serupa berlaku, di mana dua remaja lelaki dilihat melompat di hadapan sebuah lori yang sedang bergerak laju di sebatang jalan di bandar tersebut.

Seorang daripada mereka berjaya mengelak daripada dilanggar namun rakannya berusia 14 tahun dilanggar lori tersebut.

Polis berkata, kemalangan itu menyebabkan tempurung kepala mangsa retak selain giginya turut patah. Dia masih dirawat di hospital, kata polis. – Agensi

BACA:

Penyakit ‘jilatan jin’, asal maghrib je naik gatal-gatal sampai bengkak, ini penjelasan pakar perubatan

Wanita lalui ‘detik hitam’, minta resign selepas terhantar sticker tak senonoh dalam group pejabat

Hanya perlu SPM, ini jawatan kosong di KPTM, mohon sekarang