Parking kereta tengah jalan kemudian main phone, tindakan wanita ini undang kecaman

Parking kereta tengah jalan kemudian main phone, tindakan wanita ini undang kecaman

Parking kereta tengah jalan kemudian main phone, tindakan wanita ini undang kecaman. Sebuah hantaran di media sosial Facebook Saujana Utama, Sungai Buloh baru-baru ini mengundang kritikan netizen apabila seorang individu mendedahkan sikap sesetengah orang yang tidak mempunyai ‘common sense’.

Dalam hantaran tersebut, individu itu telah memuat naik foto seorang pemilik kenderaan yang telah parkir kenderaan di hadapan kedai sehingga menyusahkan pengguna jalan raya yang lain.

Pemilik kenderaan itu dipercayai sedang menunggu pesanan makanan sambil bermain telefon tanpa menghiraukan orang lain.

Sikap sesetengah rakyat Malaysia. Parking banyak, tapi nak juga park kereta kat situ semata-mata sebab malas jalan atau malas nak masuk parking.

Difahamkan, masih banyak parkir yang terdapat di kawasan itu namun wanita itu selamba meletakkan kenderaan dan bermain telefon di meja makan.

Parking kereta tengah jalan kemudian main phone, tindakan wanita ini undang kecaman

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen memberikan respon pelbagai dan merasakan tindakan wanita itu tidak wajar dan mementingkan diri sendiri.

Salah satu ciri akhlak yang baik adalah bertimbang rasa dan cuba tak menyusahkan orang lain.

Ada juga yang mengganggap wanita itu mempunyai alasan tersendiri kenapa dia bertindak demikian.

“Mungkin ada anak dalam tu. Saya pernah buat macma ni. Tapi dah bagitau orang kedai minta buat cepat sebab baby dalam kereta.” tulis seorang netizen.

BACA:

Misha Omar kongsi detik cemas akaun Instagram ‘dicuri’ hackers, nasib baik dapat balik

Rosyam Nor dikecam ramai sebagai biadab kerana paksa Shuib kahwin lagi

PRU 15 pada bulan Oktober ini?