“Makanan kantin sekolah ada anak lipas, rambut..” – Anak

Tular di media sosial rakaman video menunjukkan pengusaha kantin menegur guru yang menjual pelbagai makanan di sekolah.

Pengusaha kantin meluahkan rasa kecewa dengan ‘saingan’ yang diberikan kiosk berkenaan sedangkan sekolah sudah menyediakan kantin.

Terbaru, beberapa individu dipercayai pelajar sekolah berkenaan tampil membuat pendedahan mengejutkan. Mereka meluahkan punca kantin tidak mendapat sambutan daripada pelajar.

Pelajar dakwa makanan tak sedap, harga mahal

Selain makanan tidak sedap, pelajar mendakwa ianya dijual dengan harga yang mahal dan tidak berkualiti.

Tak bersih sampai hilang selera

Malah, kebersihan kantin juga dikatakan tidak memuaskan membuatkan pelajar hilang selera nak makan. Pelajar juga mendakwa pengusaha kantin kedekut dan berkira membuatkan mereka tidak selesa.

Dan rupa-rupanya, kiosk itu di bawah Program Tunas Niaga (Protune) untuk memupuk dan membentuk budaya keusahawanan dalam kalangan pelajar sekolah.

Difahamkan, petugas di kiosk berkenaan juga terdiri daripada pelajar-pelajar sekolah dan mereka mendapat bayaran tertentu manakala cikgu tak dapat untung pun.

Pelajar juga dikatakan sudah membuat aduan mengenai kantin tetapi tak ada sebarang tindakan diambil.

BACA: Netizen pelik Leoana kurus dan cantik dengan sangat pantas