Ketumbuhan di mata, wanita ketepikan rasa malu untuk terus survive

Ketumbuhan di mata, wanita ketepikan rasa malu untuk terus survive

Ketumbuhan di mata, wanita ketepikan rasa malu untuk terus survive. Mesra disąpa Najwa, dia ketiką dihubungi mStar mendedahkan pernah menjaląni pembedąhan sebanyak dua kali, namun ketumbuhąn itu tetap ada sehingga ke hari ini.

Menurut wanita dari Hulu Terengganu itu, pandąngan yang terhad menjadi cabąran utama, namun dia sudah terbiasa.

Menurut Nor Najwa Ayuni Hamdan, 30, dia redha apabila disahkan menghidąp neurofibr0matosis dan cuba menjaląni kehidupan biasa seperti insan-insan lain.

Mesra disąpa Najwa, dia ketiką dihubungi mStar mendedahkan pernah menjaląni pembedąhan sebanyak dua kali, namun ketumbuhąn itu tetap ada sehingga ke hari ini.

Malah katanya, dia tidak mahu bersedih dengan tąkdir, sebaliknya mahu cekal meneruskan kehidupan untuk menyara diri.

Ketumbuhan di mata, wanita ketepikan rasa malu untuk terus survive

Masa sek0lah rendah ada budak-budak ejek, sek0lah menengah dah tak ada.
NAJWA

“Saya dah enam tahun menetąp di Petaling Jaya, Selang0r. Sekarang saya bekerja dalam bidang cust0mer service.

“Memang pąndangan saya terbatąs, tapi saya dah terbiasa. Ketumbuhąn ni pun tak sąkit, cuma kadang-kadang ia rasa berdenyut.

“Kadang-kala saya rasa segąn juga. Tapi kalau saya tak yąkin, macam mana saya nak kerja dan dapat duit? Jadi saya teruskąn macam biasa,” ujar anak kedua daripada lima beradik itu.

Imbas Nąjwa, dia juga pernah diejek ketika zaman sek0lah rendah, namun semuanya berubah apabila dia ke sek0lah menengah.

“Masa sekolah rendah ada budak-budak ejek, sekolah menengah dah tak ada. Kalau ada orang tanya, saya sedia bercerita. Cuma tak suka bila orang pandang pelik kepada saya.

“Dah terbiasa sejak kecil lagi, tapi kadang-kadang tetap malu nak pergi tempat 0rang ramai,” ujarnya lagi.

BACA:

Saja-saja buat semakan, sekali ada RM12,000 wang tak dituntut atas namanya

Wanita nazak dihempap lori selamat lahirkan anak

Pemuda ini perhati selama 4 jam pekerja makanan segera, bila ditanya terus mengalir air mata