Kelab Arab Saudi, Al Nassr sah terima kehadiran Cristiano Ronaldo

Kelab Arab Saudi, Al Nassr sah terima kehadiran Cristiano Ronaldo

Kelab Arab Saudi, Al Nassr sah terima kehadiran Cristiano Ronaldo.CRISTIANO Ronaldo telah menyelesaikan perpindahan ke Al Nassr.

Ronaldo sangat dikaitkan dengan perpindahan ke pasukan Liga Pro Saudi selepas menamatkan kontrak bersama Manchester United akhir November lalu.

Selepas diketepikan daripada kesebelasan utama di United, Ronaldo yang hanya menjaringkan satu gol Liga Perdana Inggeris musim ini, memberitahu Piers Morgan dia tidak menghormati ketua jurulatih, Erik ten Hag dalam temu bual yang penuh kontroversi.

Komen itu, serta pengisytiharan Ronaldo bahawa United telah ‘mengkhianatinya’, menyebabkan Red Devils menamatkan hubungannya sejurus selepas permulaan Piala Dunia di Qatar.

Al Nassr muncul sebagai pendahulu dan semalam perpindahan pemain berusia 37 tahun itu disahkan secara rasmi. Laporan telah mencadangkan Ronaldo telah menandatangani perjanjian selama dua setengah tahun dan akan memperoleh GBP62 juta (RM330 juta) setiap musim.

Kelab Arab Saudi, Al Nassr sah terima kehadiran Cristiano Ronaldo

“Sejarah dalam pembikinan,” kata Al Nassr dalam ciapan di akaun Twitter kelab tersebut.

“Ini adalah tandatangan yang bukan sahaja akan memberi inspirasi kepada kelab kami untuk mencapai kejayaan yang lebih hebat tetapi memberi inspirasi kepada liga kami, negara dan generasi akan datang, lelaki dan perempuan untuk menjadi versi terbaik diri mereka. Selamat datang @Cristiano ke rumah baharu anda @AlNassrFC.”

Langkah Ronaldo dilihat berkesan melabuhkan tirai pada salah satu kerjaya terhebat dalam sejarah bola sepak elit Eropah.

BACA:

Senarai rekod pelik sepanjang tahun 2022

Rafizi tak kisah orang nak gelak kepada dirinya, suatu masa mereka akan faham