Jimat dan kemas : Guna PVC Edging balut pintu pagar

Jimat dan kemas : Guna PVC Edging balut pintu pagar

Jimat dan kemas : Guna PVC Edging balut pintu pagar.
Buka pintu rumah, terus nampak jiran atau orang lalu lalang depan rumah. Ini situasi kalau duduk di rumah teres sekarang.

Memang tiada privacy, kalau ada bajet lebih bolehlah tukar pintu pagar atau naik tembok. Tapi kalau bajet kurang boleh juga buat tapi gunakan idea yang dikongsi oleh Azwan Azmi. Modalnya tak sampai pun RM100.

Menggunakan PVC Edging yang disulam pada pintu pagar beliau berjaya mengubah pintu pagar biasa yang terbuka menjadi lebih tertutup atau privasi.

Berikut adalah perkongsian beliau bagi yang nak mencuba idea yang sama.

Sulam pintu pagar guna PVC Edging untuk pintu pagar lebih tertutup
Modal tak sampai RM100 pun dah dapat pagar privasi yang cantik. Idea datang daripada group ni jugak (Tukang Apa Hari Ini) .

Jimat dan kemas : Guna PVC Edging balut pintu pagar

Terus buka Shopee beli PVC Edging saiz 50mm. Setakat seminggu siap ni dah kena hujan dan panas, tak ada apa masalah pun.

Lepas pasang ni memang ada privasi. Nak buka pintu pun rasa tak la terbuka sangat orang nampak dalam rumah.

Saya lekatkan guna stepler je. Gunakan stepler yang No3. Kalau yang kecil biasa tu takut tak lepas. Tak perlu nak skru pun.

Lepas tu lapiskan guna paint marker untuk elak karat. Untuk pagar ni saya pakai lebih kurang dalam 150meter. Ada lebih boleh pasang kat belah belakang pulak.

BACA:

Didakwa terlalu seksi, ini jawapan Emma Maembong

Rupanya yang pegang watak lelaki British ini bukan calang-calang

Sharifah Amani akan dedah identiti bakal suami