Ini luahan hati Rosmah setelah dijatuhi hukuman penjara

Ini luahan hati Rosmah setelah dijatuhi hukuman penjara

Ini luahan hati Rosmah setelah dijatuhi hukuman penjara.”Saya sangat sedih dengan keputusan hari ini, saya terluka,” kata Datin Seri Rosmah Mansor sambil menangis sebak ketika mengemukakan rayuan sebelum hukuman dijatuhkan terhadapnya.

Menurutnya, beliau sentiasa berpesan kepada pasukan peguamnya bahawa kebenaran perlu dinyatakan kepada mahkamah dan jangan menipu.

“Saya dibesarkan untuk sentiasa berkata benar dan tidak menipu. Begitu juga saya terapkan kepada anak-anak.

“Bagaimanapun saya hormat dengan keputusan yang dibuat oleh mahkamah ini. Saya mahu tinggalkan mahkamah ini kenangan yang manis. Ini membabitkan program Permata saya memberikan segalanya terhadap Yayasan itu. Saya sangat berminat dengan projek pertama saya ini. Saya mengambil berat masa depan kanak-kanak yang dibuli di sekolah dan mengalami gangguan seksual.

“Bayangkan ketika itu saya dan golongan profesional lain duduk berbincang untuk menghasilkan program ini. Kalau mahu bentuk negara kena bermula usia empat tahun. Disebabkan itu wujud Permata, Permata Kurnia. Saya gembira dapat berbakti kepada negara.

Ini luahan hati Rosmah setelah dijatuhi hukuman penjara

BACA JUGA : Kes bunuh Altantuya : Ini akuan bersumpah Azilah Hadri dari Penjara Kajang

“Yang Arif, saya tidak pernah mempunyai niat meminta atau menerima rasuah. Saya tidak tahu ia membabitkan jumlah yang banyak. Yang Arif saya mengendalikan Yayasan Permata ia mempunyai dana sebanyak RM45 juta dan saya tidak pernah sekali pun mengusiknya, sebab itu kes ini menyakitkan saya, apabila saya dituduh berbuat demikian.

“Saya boleh buat pada tempat lain tidak perlu minta pada Jepak (Pengarah Urusan Jepak Holding iaitu Saidi Abang Samsudin). Yang kenal adalah Rizal (Datuk Rizal Mansor) dan saya sudah minta Rizal berhati-hati dengan dia. Saya tidak minta dia (Rizal) berjumpa mereka.

“Tiada siapa nampak saya ambil duit, tiada siapa nampak saya mengira duit…. tapi jika itu kesimpulannya.

“Saya serah segalanya kepada Allah. Siapa yang betul dan siapa salah lambat laun akan keluar juga.

“Ia betul-betul mengejutkan saya, bagaimana ia boleh bertukar dan menjadikan saya mangsa.

“Saya tidak campur tangan dengan urusan suami (Datuk Seri Najib Razak). Setiap kali saya membuka mulut, beliau akan mengatakan ‘anda hanya isteri saya, jangan campur tangan.

“Ia mungkin berlaku kepada saya tetapi ia juga mungkin boleh berlaku kepada anda dan anak-anak anda.

“Kamu lakukan kepada suami saya, kamu mahu saya juga menderita, kami sudah menderita.

“Saya harap Yang Arif dapat mempertimbangkan saya sebagai seorang wanita yang menjalankan tanggungjawab sebagai lelaki di dalam rumah,” katanya.

BACA:

Terbangkan dron di Hari Kebangsaan, lelaki disiasat polis

Kelibat Jho Low kelihatan di China, berjaya dirakam