Guna teknik ini jika mahu lupus bra & panties lama, dijamin selamat

Guna teknik ini jika mahu lupus bra & panties lama, dijamin selamat

Guna teknik ini jika mahu lupus bra & panties lama, dijamin selamat.
Selalunya yang dah tak muat atau tak selesa kita akan simpan saja dalam almari kerana tak tahu macam mana nak melupuskannya.

Koleksi bra/coli dan seluar dalam wanita selalunya banyak, sama juga dengan koleksi yang sudah tak muat.

Selain itu ada juga yang membakar bra dan panties lama, namun cara ini akan menyebabkan pencemaran dan juga mungkin bahaya. Mana mungkin nak membakar kalau duduk di rumah apartment atau teres. Tak logik pula.

Nak buang dalam tong sampah memang rasa tak selamat, maklumlah pakaian dalam adalah barang yang sangat peribadi. Mungkin juga boleh disalahguna oleh mereka yang ada niat tak baik.

Nak hantar hantar ke pusat recyle memang tak lah kan. Takkan nak derma coli yang pernah kita pakai.

Guna teknik ini jika mahu lupus bra & panties lama, dijamin selamat

Jadi bolehlah ambil masa, kumpul dan gunting koleksi bra dan seluar dalam lama korang ya sebelum dibuang. Kalau ada cara lain boleh juga kongsikan.

Jadi bagaimana nak lupuskan coli dan panties lama kita? Paling selamat boleh ikut perkongsian dari blog ini.

1. Kaedah yang sama juga boleh dilakukan untuk seluar dalam.

2. Untuk bra/coli, keluarkan dawainya lalu gunting jadi potongan yang kecil seperti kain perca.

3. Selepas dipotong kecil boleh dibuang dalam tong sampah. Kalau rasa tak selamat juga, bahagikan potongan bra dan panties ini kepada beberapa bungkusan, sebelum dibuang dalam tong sampah. Lebih elok buang tong sampah yang khusus untuk kitar semula fabrik.

Semoga bermanfaat, Share kepada yang lain juga yaa tq…

BACA:

Gelagat lucu Jihan usung kerusi naik pentas AME 2021, dah tak boleh sorok baby bump

Macam ni ke perangai influencer? Hingga bahayakan nyawa orang lain…

Pilot ini ‘check in’ hotel dengan pramugari, sekali kantoi dengan bini

COMMENTS

Wordpress (0)