Durian Runtuh !!! Petani jumpa batu berlian bernilai RM300 ribu ketika gali tanah

Durian Runtuh !!! Petani jumpa batu berlian bernilai RM300 ribu ketika gali tanah

Petani terkejut temui batu berlian bernilai RM300 ribu sewaktu menggali tanah kebunnya.Seperti kata pepatah, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa tahu.

Seorang lelaki langsung tidak menyangka kehidupannya akan berubah ketika sedang mengusahakan tapak tanah yang disewanya.Petani Menemui Batu Berlian Bernilai Lebih RM300 Ribu Ketika Menggali Tanah Disewanya

[bg_collapse view=”button-red” color=”#ffffff” expand_text=”BACA ARTIKEL PENUH” ]

Petani yang dikenali sebagai Lakhan Yadav, 45, menemui berlian 14.98 karat itu ketika menggali tanah di tapak yang disewanya bulan lalu di Madhya Pradesh. Batu berlian yang ditemuinya itu adalah bernilai lebih kurang RM327,000!

Yadav pada awalnya menyangka batu tersebut sebagai batu kerikil. Tetapi setelah menggosok kotoran pada batu itu, dia melihat batuan itu bersinar dan berbeza dari batu lain.

Dia segera membawa batu itu ke pakar batu berlian di daerah tersebut dan pakar berkenaan mengesahkan batu tersebut adalah berlian yang bernilai lebih dari £60,000 (lebih kurang RM327K)Petani Menemui Batu Berlian Bernilai Lebih RM300 Ribu Ketika Menggali Tanah Disewanya.

Durian Runtuh !!! Petani jumpa batu berlian bernilai RM300 ribu ketika gali tanah

Petani itu kemudian menjual berlian tersebut. “Ini telah mengubah hidup saya,” katanya memetik dari laporan Times of India.

Petani terkejut temui batu berlian bernilai RM300 ribu sewaktu menggali tanah kebunnya

Yadav berkata, dia akan menyimpan sebahagian wang itu untuk kegunaan pendidikan anaknya yang lebih utama berbanding kehendaknya yang lain.

Dia juga telah membeli sebuah motosikal dengan tanah seluas dua hektar serta dua ekor kerbau dengan wang yang diterima sebagai ganti rugi kerana pihak Taman Negara Panna telah mengambil alih tanah tempat tinggal keluarganya untuk dijadikan sebagai tempat perlindungan spesis harimau.Petani Menemui Batu Berlian Bernilai Lebih RM300 Ribu Ketika Menggali Tanah Disewanya.

“Saya membeli sebuah motosikal kerana dinasihatkan oleh anak saudara saya. Tetapi saya cukup sekadar menunggang basikal,” katanya.

Yadav berkata, dia tidak akan berhenti dan akan terus mencari berlian dan berharap akan menemui batuan itu lagi di tanah yang akan diusahakannya beberapa bulan lagi.

Tonton:

Berita Lain:

“Saya tak sangka suami sanggup peluk dengan sepupu saya sendiri yang berstatus janda..”

Mohon kerja tak profesional, jawapan HR syarikat ini buat pemuda terkedu

Akibat selamba je parking sembarangan, ini “hadiah” yang tuan kereta dapat

[/bg_collapse]

COMMENTS

Wordpress (0)