Dihina rumah hampir roboh, wanita ini tetap rasa bahagia

Dihina rumah hampir roboh, wanita ini tetap rasa bahagia

Dihina rumah hampir roboh, wanita ini tetap rasa bahagia. Zaman sosial media ini, pelbagai pengisian dikongsikan yang boleh ditonton oleh umum. Dalam banyak-banyak yang dikongsikan itu, semestinya ada yang suka dan ada pula yang tidak suka melihat pengisian tersebut.

Itulah yang terjadi pada seorang ibu yang terkenal dengan content mencuit hati di aplikasi Tiktoknya.Walaupun hidup serba kekurangan, namun dirinya sentiasa bersyukur dan tabah meneruskan kehidupan serta membesarkan anak-anaknya.

Bukan itu sahaja, malah dia juga sering menunjukkan pekerjaan hariannya di rumah tanpa sekalipun meng3luh. Jika dilihat dalam perkongsian oleh pemilik akaun Yoonachiee ini, jelas terpampang kehidupannya di rumah kayu atas air yang serba kekurangan sehingga menimbulkan krit1kan dari orang awam yang seakan-akan mengh1na keadaan rumah wanita tersebut seperti hendak rob0h.

Bagaimanapun, dirinya tidak pernah tergur1s dengan ucapan tersebut selain tetap bersyukur dengan nikmat diberi, Malah, dia jua meng4kui dia hanyalah insan biasa yang tiak pernah lari dari berbuat kesilapan.

Ia berpunca daripada persoalan yang dia dapat mengenai botol berisi air yang memenuhi kediamannya. Jelasnya, ia hanyalah simpanan untuk pelbagai kegunaan termasuklah mencuci pakaian serta mandi.

Dihina rumah hampir roboh, wanita ini tetap rasa bahagia

Malah, rumah mereka juga difahamkan sering sahaja terpu’tus bekalan air menyebabkan dia perlu menyimpannya dalam kadar yang banyak.

Menjengah pada ruangan komen, rata-rata netiizen turut menz4hirkan rasa tidak puas hati akan segelitir pihak yang gemar berfikiran negatif. Malah, mereka juga tetap memberikan sokongan selain berharap agar insan itu terus bahagia dalam kehidupannya.

@yoonachiee Reply to @ayorss bgtue adk ku syg🥰 tq🙏#orangkampung🔰 #bahagiaitusederhana#alhamdulillah❤️ #surirumahsepenuhmasa #gengnustan💞 #menghiburdirisendiri #syukurapaadanya #sabahan #kudatcrew_fams #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound – YoonaChiee

BACA:

Akak ni selamba naikkan baung 27 kg guna umpan keli

Ibu tunggal ditahan polis, curi belon nak sambut ‘birthday’ anak

Jawatan kosong di Jabatan Perkhidmatan Kebajikan, mohon sebelum 8 Ogos