Biskut raya dah mula lemau? Ini cara nak rangupkan kembali

Biskut raya dah mula lemau? Ini cara nak rangupkan kembali. Bila tiba Hari Raya, pasti ada pelbagai jenis biskut raya akan terhidang atas meja. Selalu semasa raya kita akan beli atau dapat biskut-biskut raya dalam kuantiti yang banyak. Raya kan sebulan? Tapi kadang-kadang itu, tak sampai sebulan dah lemau dan tak ranggup! Nak buang dan beli baru rasa macam rugi.

Jadi, seorang pengguna TikTok @n_iyliamarz telah berkongsi cara bagaimana nak buat biskut yang dah lemau jadi rangup balik. Nampak macam mustahil tapi anda juga boleh cuba untuk menentukan keberkesanannya.

CARA NAK BUAT BISKUT LEMAU JADI RANGUP, BARULAH SEDAP

Biskut raya jika salah cara penyimpanannya, akan menyebabkan biskut menjadi lemau dan tidak sedap. Namun jangan risau kerana ada caranya untuk buat biskut itu akan rangup dan sedap balik! Antara caranya adalah dengan:-

1. Letakkan biskut raya yang lemau tersebut ke dalam dulang oven.

Biskut raya dah mula lemau? Ini cara nak rangupkan kembali

2. Terbalikkan setiap biskut yang lemau tadi.

3. Masukkan ke dalam oven selama 10 hingga ke 15 minit dengan suhu 120 hingga 150 mengikut jenis oven.

Kemudian dah siap! Biskut raya anda akan kembali menjadi rangup dan sedap semula. Tak payah dah nak buang dan rugi. Selamat mencuba!

Video penuh: https://ww w.tiktok.com/@n_iyliamarz/video/7097982461686189338?referer_url=https%3A%2F%2Fsiraplimau.com%2F&referer_video_id=7097982461686189338&refer=embed

BACA:

Bill Gates sudah beri amaran awal berkaitan serangan cacar, kini ia jadi kenyataan

Siti Nordiana bagi ‘hint’ anak dah sedia jadi abang, ramai doakan bertemu jodoh

Ini 6 sebab kenapa van jenazah ada lampu kecemasan