Bersyukur dapat anak setelah tunggu 7 tahun, namakan ‘Alhamdulillah Rejeki Hari Ini’

Bersyukur dapat anak setelah tunggu 7 tahun, namakan 'Alhamdulillah Rejeki Hari Ini'

Bersyukur dapat anak setelah tunggu 7 tahun, namakan ‘Alhamdulillah Rejeki Hari Ini’.Menjadi tanggungjawab mak ayah, menamakan anak yang baru lahir dengan maksud yang baik-baik. Ada mak ayah yang memilih keunikan nama anak-anak berdasarkan sesuatu peristiwa, situasi mahupun meluahkan rasa syukur atas penantian kelahiran cahayamata.

Nama Unik ‘Alhamdulillah Rejeki Hari Ini’

Pasangan suami isteri memberi nama unik untuk bayi mereka iaitu ‘Alhamdulillah Rejeki Hari Ini’.Didit Saputro, 39, dan Meidiana, 35, dari Bantul, Yogyakarta memberi nama itu bagi melahirkan rasa syukur selepas tujuh tahun baru dikurniakan zuriat, lapor Detik News, pada Ahad.

 

Menjalani Rawatan Alternatif

Bersyukur dapat anak setelah tunggu 7 tahun, namakan 'Alhamdulillah Rejeki Hari Ini'

Didit merupakan Jurugambar Profesional memberitahu isterinya telah menjalani kaedah rawatan kesuburan di hospital termasuk rawatan alternatif seperti perubatan tradisional.

“Semasa dalam usaha mendapatkan anak, isteri ditimpa kemalangan motosikal pada 2018 hingga mengalami patah tulang kaki.

“Kerana isteri enggan menjalani pembedahan, kami memilih rawatan tradisional di Borobudur. Tukang urut memberitahu isteri mengalami masalah saraf dan sukar untuk hamil. Isteri perlu menjalani rawatan sehingga November 2018. Akhirnya pada Februari 2019, kami mendapat berita gembira apabila isteri disahkan hamil dua bulan.

“Ya, saya benar-benar tidak menjangkakannya, semua yang berlaku kerana izin dari Allah SWT,” katanya.

Sebelum ini, keunikan nama bayi itu menjadi bualan hangat masyarakat termasuk warga maya selepas kad pengenalan diri bayi tersebut tular.

BACA:

“Perform bagai nak rak, tapi penonton macam tak layan”

Kena letak duit syiling dalam ‘freezer’ sebelum tinggalkan rumah, ini sebabnya