Beli nasi lauk pecel ayam dapat perisa tambahan, kembang tekak wei

Beli nasi lauk pecel ayam dapat perisa tambahan, kembang tekak wei

Beli nasi lauk pecel ayam dapat perisa tambahan, kembang tekak wei. Seorang gadis bersama-sama dengan rakannya telah membeli makanan pecel ayam dan sambal pedas secara ‘take-away’ untuk hidangan makan malam mereka. Ketika sedang asyik menjamu selera dan ketika hampir habis makan, seorang daripada mereka menyedari ada sesuatu yang pelik pada sambal.

Alangkah terkejutnya dia dan rakannya apabila mendapati benda itu adalah seekor cicak yang sudah m4ti ditemui pada sambal yang telah digaulkan bersama nasi dan lauk ayam goreng di dalam bungkusan makanan mereka.

Gadis itu dan rakannya berasa tr4uma, j!jik, dan rasa mula nak munt4h kerana mereka sudahpun memakan makanan itu dengan agak banyak dan hampir habis.

Tidak dapat dipastikan macam mana cicak itu boleh berada bersama dengan sambal makanan mereka, kemungkinan terj4tuh dari siling atau apa dan tidak disedari ketika makanan itu disediakan.

Gadis ini kemudiannya memuatnaik video cicak dalam sambal itu ke media sosial dan perkongsian video itu telah mendapat lebih 4 juta tontonan.

Beli nasi lauk pecel ayam dapat perisa tambahan, kembang tekak wei

Beli nasi lauk pecel ayam dapat perisa tambahan, kembang tekak wei

“Tr4uma makan pecel,” tulisnya gadis ini.

Hanya yang pernah mengalaminya sahaja yang tahu bagaiaman perasaannya apabila membeli makanan dari luar dan selepas hampir habis makan baru menyedari ada ‘perisa tambahan’ yang tidak diingini berada di dalamnya.

Bikin Enek! Lagi Asyik Makan, Wanita Ini Kaget Saat Temukan Cicak Mati di Sambal Pecel Ayam, Warganet: Auto Gak Nafsu Makan - poskota.co.id

Rata-rata netizen meluahkan rasa j!jik mereka melihat b4ngkai cicak itu yang sudah digaulkan dengan sambal makanan tersebut. Ada juga yang berkongsikan pengalaman mereka yang pernah mengalami keadaan yang hampir sama, ada yang pernah mengalami pengalaman menemui cicak, lalat, lipas dan lalat dalam makanan.

Semoga peniaga-peniaga yang menjual makanana di luar sana akan sentasa memastikan makanan dijual mereka berada dalam keadaan bersih dan selamat untuk dimakan. Jika makanan dijual kelihatan bersih, dan sedap dimakan sudah pasti akan menarik lebih ramai pelanggan datang.

BACA:

Cikgu tadika talam dua muka, salah seorang mak pelajar bongkar perangai beliau

Tular gambar Nora Danish pakai baju nipis, netizen

Tular gambar pemain tenis terkemuka dunia kembali langsing selepas bersalin anak sulung beliau, lihat lagi…