Baru berniaga dah boleh beli Vellfire? Netizen mula persoal balu Abam Bocey

Baru berniaga dah boleh beli Vellfire? Netizen mula persoal balu Abam Bocey

Baru berniaga dah boleh beli Vellfire? Netizen mula persoal balu Abam Bocey. Meskipun bergelar ibu tunggal, namun ianya tidak mematahkan semangat isteri kepada Allahyarham Abam Bocey iaitu Nor Hidayah untuk berjaya dalam perniagaan.

Lebih manis, berkat usahanya menjual cempedak dan menjalankan perniagaan produk kecantikan, Hidayah berjaya memiliki semula kereta jenis Toyota Vellfire.

Baru-baru ini, Hidayah ada memuat naik gambar bersama anaknya, Syed Uthman Hamzah sempena hari raya Aidiladha.

Turut kelihatan, sebuah kereta Vellfire dibelakangnya sekaligus membuatkan pengikutnya bertanya kepada Hidayah adakah dia membeli kenderaan tersebut selepas kereta arw4h suaminya dijual.

Hidayah dilihat ada membalas komen pengikutnya bahawa itu adalah hasil kerja keras dalam mencari rezeki selepas pemergian suaminya.

Dalam pada itu ada yang tumpang gembira dengan pencapaian Hidayah itu yang akhirnya dapat membeli sendiri kereta tersebut dengan hasil usahanya sendiri.

Terdapat juga komen dari netizen yang agak pelik hidayah yang baru saja berniaga dapat membeli kereta mewah itu.

“Org baru meniaga dah beli Vellfire”

Baru berniaga dah boleh beli Vellfire? Netizen mula persoal balu Abam Bocey

Terdahulu, perkongsian Hidayah menjadi perhatian ramai apabila meluahkan rasa sedlh ternampak kereta yang dimiliki arwh suaminya di jalan raya.

Hidayah berkata kereta jenis Toyota Vellifre itu hanya tinggal kenangan selepas ianya dibeli oleh orang lain.

TIDAK mudah untuk seorang isteri melupakan kenangan bersama Allahyarham suami, termasuk harta peninggalan yang pastinya mempunyai banyak kenangan indah yang begitu berharga.

Itulah yang berlaku kepada balu Allahyarham Abam, Nor Hidayah Mohd Ali yang berkongsi video terbaharu di aplikasi TlkTok apabila ‘terserempak’ dengan kereta jenis Toyota Vellfire milik arwh.

Menerusi kapsyen yang ditulis dalam video itu, Nor Hidayah berkata, kereta tersebut kini hanya tinggal kenangan dan mengabadikan video terbabit supaya anak tunggalnya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey tahu mengenai kewujudan kereta bapanya.

“Ternampak kereta arwah suami – BNP 639. Hanya tinggal kenangan. Bila Hamzah dah besar inilah kereta ayah. Ayah pernah cakap kereta ini untuk keselesaan anaknya.

“Hamzah nanti doakan bisnes ibu berjaya boleh Ibu beli kereta macam arw4h ayah,” tulisnya.

Perkongsian Nor Hidayah itu dibanjiri lebih 2,000 komen daripada netizen dengan rata-ratanya mendoakan agar wanita itu dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan untuk membesarkan anak.

Raisya marissa: “Sed1hnya harta anak-anak yatim dirampas, InsyAllah rezeki Allah luas.”

ZakariaAhmad84: “Saya peminat arw4h, saya doakan awak dengan anak awak di berikan rezeki yang melimpah ruah.”

LindaB7: “Dulu time arw4h selalu buat show kat Shah Alam, pasti akan singgah kat Restoran Night Circle, kereta tu selalu parking kat depan kedai.”

Dalam pada itu, Nor Hidayah turut mengucapkan terima kasih kepada peminat Allahyarham Abam dan pengikut akaun media sosialnya kerana terus menyokongnya.

Balu pelawak Allhyarham Abam Bocey, Siti Nurhidayah Mohd Ali, meluahkan rasa terkilannya apabila ada pihak yang mend4kwa dirinya seolah-olah tidak pernah bersedlh dengan pemergian suaminya.

Begitupun, menurut Hidayah, dia sedlkit pun tidak terkesan dengan cakap-cakap belakang yang tidak pernah tahu akan perasaan sebenar yang perlu ditanggungnya selama ini.

“Ada orang berkata aku tak sedlh dengan kemat1an suami. Tak mengapalah, cakaplah apapun, Allah maha mengetahui segalanya.

“Ingat lagi pesan arw4h suami ‘sayang, biarlah apa pun orang nak kata kita, mereka bukan bagi kita makan, janji kita dengan cara kita, jangan berhenti berdoa AIIah sentiasa ada bersama kita,” luahnya menerusi satu entri di lnstagram.

Dalam entri tersebut, Hidayah memuat naik gambar dirinya bersama anak tunggalnya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini sudah menginjak usia setahun.

Jelas Hidayah, mungkin orang di luar sana tidak melihat kesedihan sebenar yang dirasainya kerana hal tersebut tidak pernah ditunjuk.

“Kesed1han tak perlu ditunjuk-tunjuk. bersed1h (selain takvt kerana Allah), tidak diajarkan dalam ag4ma.

“Bahkan kita banyak menemui ayat mahupun hadis yang melarang kita untuk bersedlh,” katanya.
Di ruangan komen, rata-rata memberikan kata-kata semangat kepadanya untuk tidak menghiraukan kata-kata negatif dalam kalangan netizen.

“Sabar sahajalah Dayah. Abaikan cakap-cakap negatif tu. Takkan kita nak tunjuk kesedlhan kita kepada orang ramai pula kan. Hanya orang yang memahami sahaja yang mengerti,” komen sal4h seorang netizen.

“Kalau suami dah tak ada kena meratap sampai hujung nyawa ke? Yang bercakap tu jauh dari landasan Islam kot. Sabarlah, Allah lebih mengetahui kedudukan hamba-Nya,” tulis pengikutnya yang lain.

Hidayah kini menjalankan perniagaan termasuklah menjual cempedak goreng sebagai salah satu punca pendapatannya untuk meneruskan kehidupan selepas pemergian Abam.

BACA:

Balu arwah Abam Bocey kini bangkit, mampu beli Vellfire hasil usaha sendiri

Mat Kilau sedang menuju ‘kilauan’ RM100 juta