Bantuan RM350 sebulan, semak kelayakan anda sekarang dan mohon

Bantuan RM350 sebulan, semak kelayakan anda sekarang dan mohon

Bantuan RM350 sebulan, semak kelayakan anda sekarang dan mohon. Anda berpeluang menerima bantuan maksimum berjumlah Bantuan AM RM350 sebulan. Terdapat sebuah bantuan di bawah kendalian Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) kepada isi rumah yang layak. Untuk mengetahui maklumat penuh sila rujuk perkara di bawah.

Bantuan AM RM350

Bantuan AM RM350

 

BANTUAN AM PERSEKUTUAN

Terdapat 9 jenis bantuan bulanan Jabatan Kebajikan Masyarakat. Salah satunya adalah Bantuan AM RM350 Persekutuan. Ramai rakyat yang kurang tahu mengenai bantuan tersebut. Hal ini kerana ia jarang dihebah-hebahkan kepada masyarakat. Bantuan Am Persekutuan adalah sebuah bantuan kerajaan yang diberikan kepada rakyat serta isi rumah yang layak melalui tapisan kelayakan.

KADAR BANTUAN & TUJUAN BANTUAN

Bantuan RM350 sebulan, semak kelayakan anda sekarang dan mohon

Kadar pemberian Bantuan Am Persekutuan ini adalah minimum RM 100 seorang dan maksimum RM 350 untuk satu isi rumah. Pembayaran akan dilaksanakan setiap bulan. Tujuan utama pemberian bantuan ini adalah untuk membantu menampung perbelanjaan harian individu atau keluarga yang layak.

SYARAT KELAYAKAN & CARA PERMOHONAN

Terbuka kepada golongan yang memerlukan dan keluarga miskin yang tidak meliputi di bawah jenis bantuan lain JKM. Pengendalian permohonan Bantuan AM RM350 kewangan JKM ini boleh dibuat melalui online atau di peringkat Pejabat Kebajikan Masyarakat Daerah / Jajahan / Daerah di seluruh negara. Setiap permohonan dijalankan siasatan penilaian bagi mengesahkan kelayakan bantuan kepada pemohon. Bersesuaian dengan prinsip penyampaian bantuan yang berdasarkan kepada kelayakan dan bukan hak.

DOKUMEN PERMOHONAN

Borang Permohonan JKM 18
Borang Kaji Semula JKM 20
Salinan Kad Pengenalan pemohon
Salinan penyata gaji
Mana-mana dokumen berkaitan
Perhatian – Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

BACA: 

Pengampunan : Ini nasihat Anwar kepada Najib

Lelaki misteri buat bising di mahkamah rupanya guru ada masalah mental