Balu arwah Abam Bocey kini bangkit, mampu beli Vellfire hasil usaha sendiri

Balu arwah Abam Bocey kini bangkit, mampu beli Vellfire hasil usaha sendiri

Balu arwah Abam Bocey kini bangkit, mampu beli Vellfire hasil usaha sendiri. Betullah orang kata, semangat seorang wanita ni kuat. Walaupun diuji dengan pelbagai dugaan, namun berkat kesabaran itu akhirnya pasti dapat kemanisan dipenghujungnya. Tambah pula bila dah ada anak, ia menjadi sumber kekuatan buat wanita bergelar ibu.

Sama jugalah situasi yang dilalui oleh Siti Norhidayah Mohd Ali, balu allahyarham Abam Bocey yang kini dah mula berjaya setelah bangkit selepas kehilangan insan tersayangnya pada 2020. Menjadikan anaknya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey sebagai kekuatan, kini Hidayah boleh menjadi contoh buat ibu tunggal yang lain.

Ini kerana selepas bertungkus lumus membina kehidupan baru bersama Hamzah dengan menjalankan pelbagai bisnes tanpa mengenal erti penat lelah, Hidayah dah mampu tersenyum kerana berjaya memiliki sebuah kereta idaman yang selesa untuk kegunaannya sekeluarga.

Menerusi perkongsian di Instagram, Hidayah memuat naik gambarnya dengan Hamzah di depan kereta Vellfire sempena Hari Raya Aidiladha yang lalu.

Dalam perkongsian itu, ramai yang tumpang gembira melihat kehidupan Hidayah dan Hamzah yang makin stabil dan masing-masing mengucapkan alhamdulillah atas kejayaan Hidayah hari ini. Ini membuktikan seorang wanita itu mampu walaupun diuji dengan pelbagai ujian.

Balu arwah Abam Bocey kini bangkit, mampu beli Vellfire hasil usaha sendiri

Ada yang bertanya mengenai kereta baru tersebut dan jawapan Hidayah ia adalah hasil titik peluhnya menjalankan bisnes sabun dan produk kecantikan.

“Alhamdulillah syukur berkat kerja keras hasil bisnes jual sabun daun sukun & serum Dieya Beauty,” kongsi Hidayah.
Dapat tunaikan kembali hasrat arwah Abam

“Alhamdulillah… Akhirnya dapat juga Dayah tunaikan kembali hasrat arwah beli kereta besar untuk keselesaan Hamzah dan keluarga Dayah… Semoga Dayah berjaya dunia dan akhirat…”

“Alhamdulillah.. kereta hasil usaha sendiri.. cantik ❤️”

“Dulu di kata tak mampu bayar.. Sekarang bukti yang usaha tak kan mengecewakan.. Hasil dapat beli sebiji.. Tahniah kak.. Membanggakan.. ❤️❤️❤️❤️”

Sebelum ini, Hidayah pernah meluahkan rasa sebaknya apabila melihat kereta yang pernah dinaiki bersama arwah suami di jalan raya, baru-baru ini.

Menerusi perkongsian Hidayah dalam video yang dimuat naik di akaun TikToknya itu, kereta itu banyak kenangan kerana arwah suaminya membeli kenderaan jenis Toyota Vellfire itu ketika mereka masih bersama untuk keselesaannya bersama anak.

Hanya tinggal kenangan kereta arwah suami. Bila Hamzah dah besar ini la kereta ayah. Ayah pernah cakap kereta ini untuk keselesaan anaknya.

Dalam masa yang sama Hidayah turut memohon doa agar perniagaannya terus berjaya dan dia dengan Hamzah dapat hidup senang.

Tak sangka Allah makbulkan doa Hidayah dan semua orang. Allah Maha Hebat. DIA dengar doa setiap orang.

Diharapkan Hidayah dan Hamzah terus berada dalam rahmatnya dan moga Hidayah dapat terus berkongsi rezeki dengan ibu ayah dan ahli keluarganya yang lain.

@hidayah_hamzah Hanya tinggal Kenangan Kereta Arwah Suami..Bila hamzah dah besar Ini la Kereta Ayah, Ayah penah cakp Kereta ini untuk keselesaan anaknya.. Doakan Bisness Ibu berjaya ❤️🥰#hanyatinggalkenangan #keretapenuhkenangan #dieyabeauty ♬ Kenangan Terindah – SAMSONS

BACA:

Pengusaha stesen minyak ‘tenat’ kerana mekanisme penetapan harga sekarang

Jodoh pelajar kahwin guru sendiri, beza umur 33 tahun bukan penghalang

Usul bahas tuntutan waris Kesultanan Sulu ditolak, Dewan Rakyat gamat