Baby Shima buat hal di jalan ‘New Zealand Malaysia’

Baby Shima buat hal di jalan 'New Zealand Malaysia'

Baby Shima buat hal di jalan ‘New Zealand Malaysia’.

Penyanyi dan selebriti media sosial, Baby Shima tular di media sosial Tik Tok selepas dilihat merakamkan video sambil menari di Jalan Temiang-Pantai yang diberi jolokan ‘New Zealand Malaysia’ kerana keindahannya.

Rakaman video itu menunjukkan Baby Shima atau nama sebenarnya Nor Ashima Ramli, 30, menari bersama seorang lagi wanita dengan kapsyen ‘reaksi Shima bila orang maki-maki’.

Baby Shima buat hal di jalan 'New Zealand Malaysia'

Namun, tidak dapat dipastikan sama ada kereta dalam video tersebut yang diparkir di bahu jalan itu milik penyanyi itu atau orang lain.

Jalan Temiang-Pantai merupakan lokasi yang menarik dan menjadi tumpuan orang ramai berhenti untuk mengambil gambar kerana keindahan pemandangan di loksasi terbabit yang seakan ‘New Zealand’.

Terdahulu, Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Negeri Sembilan, Hanif Yusabra Yusuf berkata, tindakan pemandu yang berhenti di lorong kecemasan laluan jalan itu tanpa alasan yang munasabah adalah satu kesalahan.

Orang ramai yang hendak mengambil gambar di jalan itu tidak salah tetapi jangan sampai meletak kenderaan di bahu jalan dan lorog kecemasan untuk tujuan bergambar dan berkumpul.

BACA LAGI :

Awal Ashaari buat hal lagi, sekali Scha Alyahya masuk komen

Rumah sewa RM124 sebulan, mohon sekarang

Harga lembu untuk korban Aidiladha pula naik hingga 40 peratus