Anak lelaki sakit, pengacara Hunny Madu mohon doa semua

Anak lelaki sakit, pengacara Hunny Madu mohon doa semua

Anak lelaki sakit, pengacara Hunny Madu mohon doa semua. Penyanyi dan pengacara Hunny Madu lega apabila pemb.edahan f.ontan anak lelakinya, Adam Musa berjalan lancar pada Selasa lalu.

Hunny atau Hani Farhana Mohd Hatim, 38, berkata, Adam berada dalam keadaan stabil selepas tiga hari ditempatkan di Unit Rawatan Rapi ICU Institut J.antung Negara IJN.

Sekadar info, Hunny pernah muncul dengan album studio pertama, Pulau Janji pada 2011. Pada tahun 2014, beliau bersama Kayda Aziz muncul bersama single Go HardGostan.

Beliau juga pernah berlakon dalam drama 5 Jingga di 8TV antara lain turut dibintangi oleh Siti Saleha dan Eina Azman. Selain itu, Hunny juga pernah bertugas sebagai juruhebah Fly FM dari 2008 sehingga 2013.

Moga Cepat Sihat

Anak lelaki sakit, pengacara Hunny Madu mohon doa semua

Adam sudah stabil tetapi semalam masih demam. Sistem i.mun t.ubuhnya perlu bekerja lebih dan kini berada dalam mood tidak berapa baik.

Hunny berkongsi perkara itu menerusi hantaran yang dimuat naik di Instagram miliknya.

Ini adalah pemb.edahan ketiga susulan m.asalah j.antung yang dihadapi Adam sejak dia dilahirkan. Hunny turut memaklumkan Adam sudah dipindahkan ke HighD.ependency Unit HDU selepas tiga hari dipantau di ICU.

Dalam pada itu, Hani dalam hantaran berbeza memuji keberanian anaknya yang berusia lima tahun itu dan menganggap perjalanannya bukan perkara mudah.

Penyanyi itu memberitahu, sebagai seorang ibu hatinya l.uluh apabila melihat parut pemb.edahan pada bahagian dadanya anaknya selain bibirnya menjadi bengkak.

Adam seorang kanak-kanak yang berani. Saya perlu memberi kredit kepada keberaniannya itu sebanyak 1,000 kali setiap hari. Perjalanan ini tidak mudah.

“Bibirnya juga b.engkak kerana dia mengg.igit bibirnya. Melihat keadaan p.arut di dadanya juga membuatkan air mata saya mengalir,” ujarnya.

Tambah Hunny, bukan mudah bagi mana-mana ibu bapa untuk melihat keadaan anak mereka yang terlantar sakit apatah lagi ditempatkan di wad ICU.

Pun begitu, penyanyi itu lega apabila diberitahu keadaan Adam semakin stabil dan menyifatkan berita itu seolah-olah satu b.eban sudah hilang daripada bahunya.

Syukur Alhamdulillah, akhirnya saya boleh tersenyum. Saya merasakan separuh daripada b.eban saya sudah hilang kerana tiga hari lepas saya banyak menangis melihat Adam berada di ICU.

“Terima kasih untuk semua yang mendoakan Adam. Terima kasih juga kepada mereka yang menghantar mesej peribadi memberikan ucapan manis buat anak saya,” katanya.

Adam sebelum ini disahkan menghidap p.enyakit j.antung kompleks dipanggil DoubleInlet LeftVentricle sejak dilahirkan pada Disember 2017.

Ketika berusia tujuh bulan, Adam dimasukkan ke IJN bagi menjalani pemb.edahan S.tent PDA buat kali kedua.

BACA:

Ini luahan rasa Nabila HUda terhadap Nad Zainal, “Janji nak jaga dirinya”

Ustazah Siti Afifah cetus kontroversi lagi, dakwa ‘pain killer’ haram?

Jalan kaki 15km demi sesuap rezeki, nenek ini undang simpati ramai