Adun DAP mohon maaf kepada Ketua Pembangkang

Adun DAP mohon maaf kepada Ketua Pembangkang

Adun DAP mohon maaf kepada Ketua Pembangkang. Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Pelek, Ronnie Liu Tian Khiew hari ini membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor susulan kekeliruan mengenai projek penebangan bakau melibatkan Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS).

“Saya ingin meminta maaf kepada Ketua Pembangkang (Datuk Rizam Ismail (BN-Sungai Air Tawar) kerana pada sesi lalu, beliau membangkitkan isu PKPS yang melibatkan kawasan pantai di kawasan DUN beliau.

“Dalam sesi itu, saya rasa saya percaya projek itu bukan diluluskan kerajaan PH tetapi selepas semakan didapati projek itu diluluskan oleh kerajaan PH. Jadi saya minta maaf,” katanya semasa persidangan DUN Selangor di sini hari ini.

Adun DAP mohon maaf kepada Ketua Pembangkang

Media melaporkan, Rizam pada sesi DUN sebelum ini mendakwa kerajaan negeri tidak mengambil inisiatif memulihkan tanah paya bakau yang sepatutnya dijadikan projek kelapa sawit secara besar-besaran membabitkan PKPS di kawasan Kampung Dato Hormat, Sungai Ayer Tawar sekitar 2008.

Beliau mendakwa kawasan berkenaan dibiarkan selepas pokok bakau ditebang namun dakwaaan itu disangkal bekas Exco Pelancongan, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Hal Ehwal Pengguna, Elizabeth Wong yang menafikan kelulusan penebangan bakau diberikan selepas Pakatan Rakyat mentadbir.

BACA:

Kerja 4 hari seminggu, 100 syarikat mula daftar setuju

Nora sebak terima diploma bagi pihak arwah anak

Neelofa mahu Bilal mahir 3 bahasa